Verantwoorde Kwarktaart met Bosbessen
Verantwoorde Kwarktaart met Bosbessen
Betekend voor jou een verjaardag altijd snoepen en ongezond eten? Nu niet meer! Trakteer jouw gasten op een lekker gezonde variatie van taart, zonder schuldgevoel.
Benodigdheden voor 1 taart
- 100 gram dadels
- 12 plakken gelatine
- 200 gram roggebrood
- 250 gram bosbessen
- 1 kilo kersenkwark
- 200 gram cottage cheese
Voedingswaarden per taartpunt
Gebaseerd op een taart met 10 punten
- Calorieën: 192 gram
- Eiwitten: 11,7 gram
- Koolhydraten: 32,2 gram
- Vetten: 13,8 gram
Bereidingswijze:
- Bedek de bodem van de bakvorm met bakpapier.
- Haal de bodem van de bakvorm eruit, leg hier een bakpapier op en zet dan de bodem weer in de vorm.
- Snij de dadels in hele kleine stukjes en vermaal het roggebrood in de keukenmachine of hak dit klein met de hand.
- Verwarm de boter in de magnetron tot het zacht en bijna vloeibaar is.
- Leg de gelatinebladen in een kom water zodat het zacht kan worden.
- Mix de boter met de dadels en het roggebrood met de mixer. Dit is de taartbodemmix.
- Verspreid de taartbodemmix over de bodem, duw stevig aan en zet in de koelkast.
- Verwarm de bosbessen en gelatine in een pannetje totdat de gelatine goed is opgelost.
- Meng de kwark en cottage cheese met de mixer, hier kan je eventueel een schep eiwitpoeder bij doen.
- Meng de bosbessen hierdoor en verspreid dit in de bakvorm.
- 3 uur in de koelkast laten opstijven, eetsmakelijk!