Hele Kip met Herfstgroenten Uit de Oven
De dagen worden korter, buiten wordt het kouder. Extra belangrijk om je weerstand op peil te houden. Met deze herfstgroenten wordt het een feestje. Een kleurrijke ovenschotel waarbij je alleen wat moet voorbereiden en de oven de rest doet. Pompoen is ook echt een typische herfstgroente wat veel vezels bevat en weinig koolhydraten. Ideaal als je in balans wil blijven.
Ingrediënten:
- Hele kip
- 1 Citroen
- Verse tuin kruiden zoals tijm, rozemarijn, salie
- 2 el Honing
- Olijfolie
- 2 el Mosterd
- Pompoen
- Spruitjes
- 1 Winterpeen
- 1 Ui
- 2 Knoflook tenen
- Zoete aardappelen
Bereidingswijze:
- Snijd een halve citroen, halve ui en knoflook in dunne plakken en vul de binnenkant van je hele kip met de tuinkruiden, houd een paar takjes over voor over de groenten;
- Maak een papje van die andere halve citroen, 1 fijn geperste knoflook, 2 el honing, 2 el olijfolie, 2 el mosterd, peper en zout en wrijf je hele kip hiermee;
- Schil je zoete aardappelen, pompoen, winterpeen en snijd dit in gelijke blokjes van ca. 1cm, resterende ui in halve ringen en 1 knoflook in dunne plakjes;
- De spruitjes maak je schoon zoals je gewend bent; harde kontje afsnijden en de buitenste blaadjes verwijderen;
- De oven voorverwarmen op 165 graden;
- En nu is het een kwestie alles in een grote ovenschaal doen en besprenkelen met olijfolie;
- 45 minuten op 165 graden en de laatste 15-20 minuten op 200 graden
Laat je ons weten hoe het heeft gesmaakt via IG of FB? ♥ 😊 🙁