Een Frisse Salade met Mango
Heb jij afgelopen week ook de bbq aangestoken? De 20 graden is bereikt en dat betekent dat het bbq-salade-weer geopend is. Ik ben dan ook dol op de lente. De milde rokerige smaak in het vlees. Het zoetje van de mango, zuurtje van de limoen en een klein zoutje van de sojasaus gemend in de rest van de salade maakt samen tot de perfecte smaak. Wil je een keer wat anders? Maak dan eens deze makkelijke en erg smaakvolle maaltijdsalade.
Ingrediënten voor 4 personen:
- Ca. 500 gram Bavette in een stuk;
- 2 Mango’s ;
- Sla melange naar keuze;
- Taugé;
- Bos ui;
- Komkommer;
- Rode peper.
Voor de dressing:
- Knoflookteentje;
- Rode ui;
- 2 limoenen;
- Sojasaus;
- 1 el Honing;
- Verse gember.
Bereidingswijze:
- Haal een uur voor het bakken de steak uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen;
- Maak eerst de dressing omdat deze namelijk opgewarmd moet worden in een steelpannetje;
- Snijd de rode ui fijn en bak deze in de pan op laag vuur;
- Pers de knoflook uit en voeg toe in de pan;
- Voeg het sap van de limoenen toe;
- Schenk een scheutje sojasaus;
- Rasp verse gember en voeg naar gelang toe;
- Tot slot de honing toevoegen en zet het vuur uit.
Bereid daarna de salade:
- Dien op een grote schaal;
- Slamelange naar keuze;
- Snijd de mango in blokjes en voeg toe in de salade schaal
- Halveer de komkommer en rasp de zaadjes met een lepel eruit en snijd er halve maantjes van en voeg toe in de salade schaal;
- Verdeel de taugé over de salade;
- Snijd de rode peper in dunne ringen evenals de bosui en voeg toe;
- Bak de bavette vervolgens op de bbq ca-5-7 minuten en laat het ca 5-10 minuten in aluminium folie rusten zodat de sappen zich goed kunnen verspreiden en het vlees malser wordt. Uiteraard kan dit ook in de koekenpan e/o grillpan.
Voeg ook eens couscous toe voor een complete maaltijd.
Laat je ons weten hoe het heeft gesmaakt? ♥ ? ?