Aspergesoep
Een super lekkere voorjaarssoepie! Met dit seizoen krijg je zin om weer lekker licht te eten. Laten we beginnen met verse seizoensgroenten; Asperges! Deze groente bevatten veel vezels en anti–oxidanten. Deze stof zuivert je lichaam en beschermt je tegen schadelijke stoffen.
Ingrediënten:
- 500 gram witte asperges
- 1 aardappel
- 1 ui
- 2 groentebouillon blokjes
- rivierkreeftjes
- peterselie
- 1el kerriepoeder
- 1el olijfolie
- sojaroom
Bereidingswijze:
- Schil de asperges zoals je gewend bent en snijd het uiteinde af (ca. 1 cm) gooi dit niet weg want dit geeft zo ontzettend veel smaak;
- Snijd je asperges in stukjes;
- Snijd de aardappel en ui in kleine blokjes;
- Verhit je soeppan en voeg olijfolie toe, vervolgens de ui en dan de kerriepoeder;
- Voeg de schil en uiteinde van de zojuist geschilde asperges toe en bak kort mee;
- Voeg vervolgens 1 liter water en de 2 bouillonblokjes toe en laat het ca. 30 minuten koken;
- Verwijder de “restjes asperges” middels een vergiet en vang de bouillon op in de soeppan;
- Voeg de gesneden stukjes asperges en blokjes aardappel voor de binding toe en laat het gaar koken;
- Na ca. 10 minuten blend je de soep;
- Bij het opdienen voeg je de rivierkreeftjes en peterselie toe
Laat je ons weten hoe het heeft gesmaakt via IG of FB? ♥ 😊 🙁