Marokkaanse Gehaktballetjes
Iedereen heeft wel eens gehaktballen gemaakt of dan wel gegeten. Heb je wel eens opgelet welk soort gehakt je eigenlijk altijd kiest? Kies bewust als je gehakt wil eten, kies bijvoorbeeld magere rundergehakt. Want dit mag nl. maar uit max. 15% vet bestaan. Hier een super lekker en simpel receptje voor als je een keer wat anders dan de standaard gehaktbal wil.
Ingrediënten:
- Ca. 1 kg magere rundergehakt
- 2 uien
- 2 knoflookteentjes
- 1 el komijn
- 1 el paprikapoeder
- 1 ei
- Peper en zout
- 2 tomatenblokjes in blik
- 4 el Ras el Hanout
- Olijfolie
- Koriander
Bereidingswijze:
- Kneed het gehakt tezamen met 1 fijngesneden ui, 1 knoflook, ei, komijn, paprikapoeder, peper en zout;
- Draai kleine gehaktballetjes en braad kort ze op hoog vuur in olijfolie;
- Haal ze eruit als de balletjes mooi bruin zijn;
- Gebruik dezelfde pan en voeg opnieuw een scheutje olijfolie toe en fruit de andere fijngesneden ui, de andere knoflook en de Ras el Hanout kruiden;
- Voeg de tomatenblokjes toe;
- Voeg de gehaktballetjes toe als de saus gaat pruttelen;
- Laat dit ca. 10-15 min. verder garen en serveer dit met wat koriander e/o peterselie
Onwijs lekker met couscous of sop met wat brood in je saus en geniet!
Laat je ons weten hoe het heeft gesmaakt via IG of FB? ♥ 😊 🙁