Vispannetje Uit De Oven 


Iedere zaterdag ga ik naar de markt en haal ik altijd verse vis, vaste prik.  Vis is rijk aan eiwitten en bevat zoveel vitamine en mineralen. Het houdt je gezond! Vis is nl. erg goed voor je hart, huid, ogen en gewrichten. Lust je geen vis? Dan zijn de supplementen natuurlijk een goede vervanging, echter zul je de smaaksensatie niet beleven zoals bij dit recept. Afgelopen weekend heb ik dit recept aan de hand van wat ik achter de vitrine zag en zin had bedacht en wil ik met jullie delen. De huisgemaakte kreeftensoep kun je in deze periode van het jaar vers bij je visboer verkrijgen, soms moet je jezelf het niet te moeilijk maken 😉 
Dit recept is goed voor 2 personen. Makkelijk, snel, gezond, erg smaakvol en bovenal onwijs lekker, daar houd ik van!  

Ingrediënten: 

  • 80 gram Zalm 

  • 80 gram Kabeljauw wangen 

  • 80 gram Zeewolfhaasje 

  • 80 gram Hollandse garnalen 

  • ½ liter Kreeftensoep 

  • 1 Wortel 

  • 1 Prei 

  • 1 tl Maizena 

  • Verse peterselie

  • Geraspte kaas om te gratineren (liefst mozzarella)  


Bereidingswijze: 

Verwarm je oven op 200 graden; 

  • Snijd enkel het witte van de prei in dunne ringentjes; Snijd de wortel in dunne plakjes met bijvoorbeeld een kaasschaaf; Snijd de vis in blokjes van ca. 1cm bij 1 cm; 

  • Warm een klein laagje kreeftsoep op en voeg wat maïzena toe voor de verdikking en na gewenst dikte giet je die weer terug in de rest van de soep; 

  • Vul je gietijzeren pannetje of een ovenschaal met de prei, wortel en vis; Vervolgens giet je de kreeftensoep er overheen; 

  • Verdeel de geraspte kaas over je pannetje; 

  • Ca. 15 min. In de voorverwarmde oven; 

  • Daarna ca. 5-10 min. gratineren op 250 graden; 

Maak het af met peterselie en verse tagliatelle, geniet! 
 
 

Laat je ons weten hoe het heeft gesmaakt via IG of FB?   😊 🙁 

Julie-Ann

Gerelateerde Berichten