TURKSE PIZZA
Tuurlijk mag je jezelf wel een keer verwennen met comfort food. Maar kies bewust! Vandaag heb ik deze super lekkere Turkse pizza gevuld met verse groenten en zelfgemaakte frisse saus van Griekse yoghurt voor jullie. Deze kant en klare lahmacun kun je vrijwel bij iedere turkse supermarkt kopen. Koop ze in elk geval vers. Door de groenten en saus maakt deze maaltijd een stuk gezonder en maak je bewuste keuzes.
Ingrediënten:
- Lahmacun
- Sla
- Komkommer
- Tomaat
- Rode ui
- Feta kaas
- Griekse Yoghurt
- Knoflook teentje
- Dille
- Citroensap
- Olijfolie
Bereidingswijze:
- Verwijder de zaadlijsten van de halve komkommer, rasp en wring met je hand het vocht eruit;
- Meng ca. 200 gram Griekse yoghurt met dille, uitgeperste knoflook, citroensap en olijfolie in een kom. Breng op smaak met peper en zout;
- Snijd de andere halve komkommer, tomaat en fetakaas in blokjes;
- De ui in dunne ringen;
- Vul je Lahmacun met al deze vers gesneden ingrediënten en voeg je saus toe;
- Rol je pizza, plof op de bank en geniet van je maaltijd voor de tv 😉
TIP: Als je een flinke kom saus maakt dan heb je voor de komende dagen een gezond (dip)sausje voor bij je overige maaltijden, bijvoorbeeld bij een stukje vlees of over je salade.
- Laat je ons weten hoe het heeft gesmaakt via IG of FB? ♥ 😊 🙁