Boeuf Stroganoff
Heb je zin in een stoofgerecht maar niet de tijd om stoven? Probeer deze gezonde versie van de Russische klassieker eens. Met 15 minuten staat het op tafel. De ingrediënten voor deze versie zal je veelal in je keuken hebben. Uiteraard zijn enkele ingrediënten vervangen door gezondere producten. Zo is de wodka eruit gehaald en is de slagroom vervangen door zure room. Het zijn juist net die kleine aanpassingen in je gerechten die de Kcal’s niet zo hard doen stijgen.
Ingrediënten voor 4 personen;
- 500-600 gram Bieflapjes
- 1 Ui
- 1 Knoflookteentje
- Olie
- 1 el Bloem
- 200 cc Runderbouillon of fond
- 1 el Tomatenpuree
- Hele bak champignons
- Zure room
- Peterselie
Bereidingswijze:
- Snijd de bieflapjes in reepjes;
- De champignons maak je schoon en snijd je in plakjes;
- Snijd de ui en knoflook fijn;
- Verhit in een koekenpan de olie op hoog vuur en bak het vlees kort aan alle kanten aan;
- Haal het vlees uit de pan en zet het even apart;
- Scheutje olie in dezelfde pan en fruit de ui en knoflook totdat de ui glazig en doorzichtig uitzien, dit geeft nl. heel veel smaak;
- Voeg de gesneden champignons toe en bak dit ca. 5 min;
- Voeg de bloem en blijf met je houten pollepel roeren totdat het een papje wordt;
- Roer de tomatenpuree en bouillon/fond erdoor, totdat het een beetje is ingedikt;
- Voeg het vlees toe, de zure room (ca. 200 gram) en peterselie;
- Heerlijk met aardappelpuree of in dit geval met rijst.
TIP! Vervang de bieflapjes door kastanjechampignons en voeg een rode fijngesneden paprikablokjes toe en je hebt een veggiemeal.
Laat je ons weten hoe het heeft gesmaakt via IG of FB? ♥ 😊 🙁