Broccoli-Courgettesoep


Als je het moeilijk vindt om aan je dagelijkse hoeveelheid vezels te komen, maak eens wat vaker (gebonden) soep. Zelfs kids die niet van groenten houden zullen hiervan smullen, ik heb het thuis getest šŸ˜‰ . Iedere week wordt er bij ons wel gesoept. Ik maak dan ook altijd een extra grote pan zodat we de volgende dag ook nog een gezonde lunch hebben. Dit recept is supermakkelijk, gezond en heel goed voor de ā€œcoronalijnā€, bevat veel voedingstoffen en is koolhydraat arm. 

Voor 4 personen: 

IngrediĆ«nten:  

  • 1 Broccoli  
  • 1 Courgette 
  • 1 Knoflook 
  • 1 Ui 
  • 1 Groentebouillon blokje 
  • 125 gr. Geitenkaas (naturel) 
  • 1 liter water 
  • Olijfolie 

Bereidingswijze:  

  • Snijd de broccoli in roosjes, incl. stronk, de courgette en de ui in blokjes; 
  • Verhit een koekenpan met een scheutje olie en bak de ui glazig; 
  • Voeg de knoflook toe en bak eventjes mee; 
  • Vervolgens de broccoli en de courgette mee bakken; 
  • Kook ondertussen een pan met water; 
  • Wanneer de pan met water kookt, voeg je de gebakken groente toe en laat het eventjes meekoken; 
  • Pureer het geheel met de staafmixer; 
  • Voeg een 5 blokjes geitenkaas toe totdat het is opgelost; 
  • Serveer de soep met wat stukjes geitenkaas (de overige schijfjes) 

Laat je ons weten hoe het heeft gesmaakt via IG of FB?   ā™„ šŸ˜Š šŸ™ 

PS: Kijk ook eens op mijn IG account Juulszzfood. Zo nu en dan kook ik ook voor jou ā¤ā¤ā¤

Julie-Ann

Gerelateerde Berichten