Pan del Sal
Pan del Sal
Vrij vertaald zijn dit zoute broodjes. Wel gek want de zoete smaak overheerst. Ik heb deze versie gemaakt met volkorenmeel, zodat het in ieder geval voedzaam is. Hoe leuk, lekker en gezellig is het wanneer je in het weekend iets meer tijd hebt om verse broodjes te bakken. Ze zijn het allerlekkerst wanneer ze warm, zacht en fluffy zijn: “hot pandesal”.
Ingrediënten:
- 4 kopjes Volkorenmeel;
- ½ kopje Suiker;
- 2 tl Zout;
- 1 el Zonnebloemolie;
- 1 Ei;
- 5 el Roomboter;
- 1 ¼ kopje Melk;
- 1 zakje Gist;
- Paneermeel.
Bereidingswijze:
- Los de gist op in warme melk en voeg een half kopje suiker toe, maak ondertussen;
- In een grote kom voeg je het meel, zout, olie, ei en roomboter toe;
- Kneed dit met je eigen handen of met deeghaken;
- Voeg vervolgens het opgelost gist met melk en suiker toe;
- Kneed dit (en voeg zo nodig een beetje meel toe )totdat het niet meer plakt aan je handen of deeghaken;
- Laat het ca. 45 min. tot 1 uur onder een vochtige theedoek op warme plek rusten;
- Na een uur is het deeg verdubbeld en kneed het deeg nogmaals;
- Maak kleine bolletjes van het deeg en rol dit door het paneermeel;
- Leg je bolletjes op het bakpapier van je bakplaat en laat ca. 0,5cm ruimte tussen;
- Verwarm je broodjes 10 minuten in de oven op 160 graden en vervolgens 6 minuten op 200 graden.
Tip! Ook heerlijk als borrelbroodjes met dips.
Laat je ons weten hoe het heeft gesmaakt via IG of FB? ♥ ? ?