Gegrilde Aubergines Rollen
Meat free Monday! Een dag per week vlees overslaan heeft zoveel voordelen voor jezelf, voor het milieu en voor je portemonnee ?. Deze mediterrane ingrediënten behoudt zijn pure smaak maar elk seizoen smaakt het toch weer anders. Iedere keer weer verrassend en heerlijk! In de winter gebruik je bijvoorbeeld de oven en in deze periode; lente en de zomer in opkomst, de bbq wat vaker. Wissel eens af en geniet van de pure smaakbeleving en vooral het gemak van de bereiding.
Ingrediënten voor 2 personen:
- Aubergine;
- Winterpeen;
- Courgette;
- Paprika;
- Bosui;
- Olijfolie;
- Kruiden zoals salie, oregano e/o tijm;
- Peper & zout;
- Fetakaas;
- Crema di Balsamico.
Bereidingswijze:
- Snijd de aubergine over de lengte in gelijkmatige plakken van ca. 0,5 cm;
- Bestrooi de aubergine met zout en laat op bakpapier ca. een uur liggen;
- Snijd de winterpeen en courgette door de helft en vervolgens over de lengte in repen;
- Doe dit ook met de paprika en bosui;
- Spoel de gezouten plakken aubergine af en dep droog;
- Bestrijk de plakken aubergine met olijfolie en de kruiden;
- Grill of bak eerst de aubergine totdat ze niet meer stevig zijn en makkelijk kunt oprollen;
- Vervolgens bak of grill je de repen winterpeen, courgette en paprika in olijfolie met de mediterrane kruiden;
- Leg op de gegrilde aubergine de reepjes winterpeen, courgette en bosui aan de kant van het steelaanzet en rol dit op;
- Verkruimel de fetakaas over de groente rol;
- Besprenkel met wat crema di balsamico.
Idee! Aardappelkrieltjes en een flinke scheut kruidenolie (olijfolie met salie, knoflook en tijm) uit de oven. Kun je toch niet zonder vlees? Gegrilde lamskoteletjes passen hier perfect bij.
Laat je ons weten hoe het heeft gesmaakt? ♥ ? ?