Maaltijdsalade met Asperges Sashimi en Hollandse Garnaaltjes
Het asperges seizoen is begonnen, jippie! Vorige week ben ik naar de aspergesteler bij mij om de hoek geweest want hoe verser de asperges hoe lekkerder van smaak. Geschild, ongeschild, dik, dun, verpakt, onverpakt. Ze verkochten ze in alle soorten en maten; wat een feestje! Wil je een keer wat anders dan het klassieke gerecht? Deze maaltijdsalade heb je in een mum van tijd klaar. Geniet van de zachte aromatische Hollandse seizoensgroenten. Yummie!!
Ingrediënten voor 4 personen:
- 400 gram Verse zalmfilet
- 200 gram Hollandse garnaaltjes
- 1 tot 1,5 kilo Asperges
- 4 Eieren
- Slamelange
- Peterselie
- Tuinkers
Voor de dressing:
- 6 el Olijfolie
- Bieslook
- 2 el Witte wijnazijn
- 1 el Mosterd
- Peper
Bereidingswijze:
- Kook de asperges beetgaar ca. 7-10 minuten;
- Kook de eieren ca. 10 minuten;
- Maak de dressing van olijfolie, witte wijnazijn, peper, mosterd en bieslook;
- Snijd de asperges in de gewenste grootte;
- Pel de eieren en snijd dit in partjes;
- Snijd de zalm in dunne plakjes;
- Dien de salade schaal op: slamelange, zalm, asperges, Hollandse garnaaltjes, eieren, peterselie en tuinkers;
- Giet de dressing over de maaltijd salade.
Dubbel genieten met een borrelbrood en een glaasje witte wijn.
Laat je ons weten hoe het heeft gesmaakt? ♥ ? ?